HSP / HSK


Als gediplomeerd HSP Professional (o.l.v. Prof. Dr. Elke Van Hoof - Vrije Universiteit Brussel) én ervaringsdeskundige sta ik hoogsensitieve personen bij met de nodige tips en tricks.

Ik ben gespecialiseerd in het omgaan met en het begeleiden van hoogsensitieve (en hooggevoelige) kinderen. Volwassenen bij uiteraard ook bij me terecht.

Ouders van een HSK leg ik tijdens een voorafgaand gesprek uit wat hoogsensitiviteit net is én wil ik  meegeven dat dit een erg mooie karaktertrek is en niet als een 'probleem' of 'gebrek' beschouwd moet worden.

Ik wil aantonen hoe hun kind de wereld ervaart en hoe ze hier het best mee omgaan (ook bij baby's). Dit wordt steeds vooraf gegaan door een intakegesprek. Uiteraard zijn ook vervolgafspraken mogelijk, maar vele ouders zijn ook reeds geholpen met één duidend gesprek.

In mijn begeleiding van een HSK zelf leer ik je (of je zoon / dochter) omgaan met emotionele moeilijkheden en krachtvol in het leven te staan. Mijn uiterste doel is dat je (of je kind zijn/haar) 'hoogsensitief-zijn' als een gave leren zien i.p.v. een gebrek.

Het kan eveneens helend zijn om gewoon je verhaal eens kwijt te kunnen en je ervaringen te uiten… Erover praten met een ‘lotgenoot’ kan zo’n deugd doen.

_______________________________________________________________________________________________
HSP = HoogSensitief Persoon
HSK = HoogSensitief Kind

image-98423-92cc61ab8b02474e9a82e54068aad972.png