Hoogsensitiviteit

HSP & HSK 

Een HSP* is iemand die gevoeliger is voor indrukken en prikkels van de buitenwereld dan gemiddeld. Hij of zij neemt subtielere nuances waar in bv. de lichaamstaal en stemmingen van anderen, is gevoeliger voor licht, geuren en geluiden, enz… Een HSP raakt daardoor sneller overprikkeld en heeft de behoefte zich terug te trekken op zichzelf. (Bron: HSP Vlaanderen)


Als HSP Professional leer ik hoogsensitieve volwassenen en kinderen hoe ze zich staande kunnen houden in een wereld die soms zo overweldigend kan zijn. Ik help hen, in een huiselijke sfeer en via verschillende creatieve processen, opnieuw in hun kracht te gaan staan.

Het is mijn missie om hoogsensitiviteit te laten ervaren als een zegen en niet als een vloek.

Soms kan het ook al gewoon eens deugd doen om je verhaal te doen tegen een lotgenoot... Als zelf HSP* zijnde weet ik wat het is om je 'anders'  te voelen...

Ik leg op een eenvoudige en visuele manier uit wat hoogsensitiviteit net is én wil ik meegeven dat dit een erg mooie karaktertrek is en niet als een 'probleem' of 'gebrek' beschouwd moet worden. Dit nieuwe inzicht geeft je een nieuwe blik op het ervaren van de wereld én krijg je de nodige handvaten om hiermee om te gaan.

In mijn begeleiding van een HSK** zelf leer ik je (of je zoon / dochter) overeind te blijven in een wereld die hen soms emotioneel overweldigt.

Alle sessies worden vooraf gegaan met een intakegesprek. Vanaf dan kan je beslissen of je al dan niet in een begeleidingstraject stappen wil. Ouders van een HSK zijn soms ook reeds geholpen met een duidend gesprek rond hoogsensitiviteit. Afhankelijk van de draagkracht van hun kind kan al dan niet besloten worden om een begeleidingstraject op te starten.

Deze vinden steeds in een huislijke omgeving plaats en gebeurt via praatsessies, maar ook veelal via creatieve processen en verschillende spel- en werkvormen.


Op onderstaande website vind je alvast veel info over hoogsensitiviteit terug.

https://www.hspvlaanderen.be

HSP* Hoogsensitief persoon

HSK** Hoogsensitief kind

image-386914-hsp_vlaanderen-e4da3.JPG